ПРЕДСТАВНИЦИ Вишег јавног тужилаштва у Београду састаће се почетком септембра са челницима Националног форензичког института у Хагу, како би се договорили о детаљима супервештачења доказа у случају смрти новинарке Радославе Даде Вујасиновић, које би ускоро требало да почне - сазнају "Новости". У току су и разговори са њеном породицом како би се преузеле пушка и фотеља из стана у којем је пронађена мртва, а које би, са осталим доказима, биле достављене холандском институту. 
Подсетимо, у Хаг је већ раније послата преведена комплетна писана документација. Институт је после тога затражио да му се осим писаних трагова, као и чаура, драмлија и филцаних чепова, доставе и патроне муниције, фотеља са траговима крви и оружје које је коришћено. Све то им је неопходно да би урадили, како су објаснили, мултидисциплинарну истрагу.
У рукама истражних органа, Комисије која расветљава смрти новинара, полиције и тужилаштва су сви материјални докази осим кључних - управо пушке и фотеље у којој је Дада Вујасиновић седела када је настрадала.
Национални форензички институт из Хага, који је једини пристао да вештачи доказни материјал у овом случају, поред балистике, поседује и судску медицину, требало би да одговори на кључно питање у овом случају - да ли је реч о самоубиству или убиству. Главни доказ су два такозвана филцана чепа извађена из тела новинарке.
Супервештачењем у Холандији требало би да се отклони дилема да ли су била два пуцња, па отуд и два чепа (убиство) или је реч о два дела истог чепа, што упућује на један хитац (па је могуће самоубиство). На овај начин Комисија би, у случају да је убиство, могла да настави свој посао. У Србији су урађена два вештачења, чији су налази донекле супротни. Први искључује убиство, док други наводи да је највероватније реч о злочину, јер постоје два филцана чепа.
Комисија за испитивање смрти новинара препоручила је тужилаштву да је неопходно да се уради супервештачење како би се утврдило који је од два налаза тачан. 
Просторија у којој је пронађено тело Даде Вујасиновић

ВЕРАН МАТИЋ: ВАЖАН КОРАКОВО је важан корак у раду на овом случају, помак који је био непходан како би се наставила истрага - изјавио је Веран Матић, председник Комисије за истраживање смрти новинара. - Надам се да ће Тужилаштво сада одрадити ефикасно део који се тиче договора са породицом Даде Вујасиновић око преузимања предмета неопходних за ово супервештачење, као и припадници МУП, који треба да пошаљу доказне материјале, који су пронађени после формирања ове Комисије.
- Чланови комисији не могу ништа да раде без резултата супервештачења - речено је "Новостима" у Комисији. - Зато се и ишло у Хаг, где је све договорено. Истрагу отежава и то што многи актери из тог периода, посебно они блиски новинарки, нису више међу живима, док су документи стихијски прављени, доста су недоречени, пуни недостатака, контрадикција...
Комисија је од почетка имала проблем када је реч о случају Даде Вујасиновић. Дуго се трагало за доказним материјалом. Кеса у којој су чуване драмлије (сачма), оловне куглице извађене из тела новинарке, сада спорни чепови... била је загубљена. После дужег тражења пронађена је у ормару припадника МУП, који је радио на предмету, али је у међувремену умро.
Породица Даде Вујасиновић, као и њихов правни заступник и раније су сматрали да нема потребе за супервештачењем, јер, како су објаснили, тај налаз не води до осумњиченог. Уверени су да се тиме случај враћа на почетак. Новинарка "Дуге" пронађена је мртва 9. априла 1994. године у свом стану у Новом Београду.
МИНИСТАРСТВО ОДОБРИЛО НОВАЦ
МИНИСТАРСТВО финансија одобрило је 18. августа ванредни трансфер новца из буџетских резерви Државном већу тужилаца за вештачење доказа у случају убиства новинарке Даде Вујасиновић, у Холандији. Ово је за "Новости" потврђено у ДВТ.
Државно веће се пре тога писмено обратило Министарству за ванредну исплату око 30.000 евра, пошто је претходно донело одлуку да се обави вештачење пушке и осталих ствари са места смрти чувене новинарке. Новац се налази на рачуну ДВТ-а и, како нам је речено, биће ускоро употребљен за намене за које је и тражен.